Ενώ κατά την γνώμη του το βασικό σενάριο βραχυπρόθεσμα είναι να αναπτυχθεί η αμερικανική οικονομία, η ισορροπία μεταξύ υφεσιακών πιέσεων και πληθωρισμού δεν είναι ακόμα σαφές προς τα που θα κλίνει.
Η έμφαση σε φορολογικές ελαφρύνσεις και αυξημένες δαπάνες για υποδομές, μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Ωστόσο, εάν οι δαπάνες αυτές δεν συνοδευτούν από αντίστοιχα έσοδα, το έλλειμμα του προϋπολογισμού ενδέχεται να διογκωθεί, προκαλώντας πιέσεις στις αγορές ομολόγων και το δολάριο.
Αν ο πληθωρισμός παραμείνει υψηλός, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα πιθανόν να συνεχίσει να διατηρεί ή και να αυξάνει τα επιτόκια, γεγονός που θα μπορούσε να φρενάρει την ανάπτυξη. Αντίθετα, αν οι πληθωριστικές πιέσεις υποχωρήσουν, θα υπάρξει περιθώριο για πιο ήπιες νομισματικές πολιτικές, στηρίζοντας έτσι την οικονομία.
Η γεωπολιτική αστάθεια και οι εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα και την Ευρώπη θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του οικονομικού κλίματος. Η αβεβαιότητα γύρω από τις πολιτικές αποφάσεις μπορεί να επηρεάσει την εμπιστοσύνη των αγορών, καθιστώντας την πορεία της οικονομίας λιγότερο προβλέψιμη.